Biyoloji
Fen bilimleri içinde adayların gerektiği kadar ilgilenemediği, korktuğu ve hatta az net çıkardığı ders olan biyoloji, son senelerde soru sayısının da artmasıyla daha çok önem kazandı. Yaklaşık olarak bu alandan 12 tane soru çıkmaktadır. Biyoloji dersinde matematiksel işlem fazla olmamasına karşın, hafızada kalması gereken kavram ve tanımların çokluğu öğrenciyi korkutuyor.
Bu sebeple bazı öğrencilerimizin, "Geçen yıl hiç biyolojiye bakmamıştım, ancak 3-4 net yapabildim, ancak bu yıl çalışıyorum 10-11 netim var." dediğini duyuyoruz. Öncelikle şunu belirtmek lazım: Hiç kimse biyolojiden korkmasın. Biraz sabredip çalışınca başarılabilir bir ders olduğu görülecektir.
İşleyeceğiniz konuyu derse girmeden önce gözden geçirin. Biyoloji konularını ana ve alt başlıklarıyla yazıp, gözünüzün önünde bulundurun. Konuyla ilgili çizelgeleri ve şekilleri hafızanızda kalması için, günlük hayatınızdaki bazı şeylere benzetin. Akılda tutamadığınız kelimeler için tekerlemeler uydurun. Tekerlemeyi hazırlamak kolay olacağı için gereken kelimeleri de çabuk bulursunuz. Daha önceki yıllara ait ÖSS sorularına bakın. Hiçbir konu ayrımına gitmeden her konu ile ilgili düzenli test çözün